Rudnik: Restriktivno snabdeavnje vodom

Izvor: Šumadija Press, 23.Jul.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudnik: Restriktivno snabdeavnje vodom

Načelnica Opštinske uprave Gornji Milanovac Gorica Petrović donela je naredbu da se uvede restrikcije potrošnje vode za naseljeno mesto Rudnik.

Ovo je saopšteno iz gornjomilanovačke lokalne samouprave.

Imajući u vidu nastalu situaciju, restrikcije za korisnike naselja Rudnik se uvode u cilju smanjenja potrošnje vode zabranom korišćenja vode iz vodovoda za polivanje parkova, vrtova u dvorištu, bašti, kao i za pranje ulica i vozila.

Ova naredba stupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << na snagu odmah, a u cilju njenog sprovođenja biće intenziviran rad inspekcijskih službi Opštinske uprave, piše u saopštenju.

Zbog izuzetno visokih temperatura prethodne i ove sedmice, a koje će se po najavama hidrometeorološke službe produžiti i na naredni period, došlo je do očekivano povećane potrošnje vode kako stanovništva tako i privrednih subjekata na celom području opštine Gornji Milanovac, kao i u naselju Rudnik.

Istovremeno, sušni period je uslovio smanjenje izvorišnih kapaciteta vodosnabdevanja naselja Rudnik, koje kao turističko mesto u letnjem periodu ima znatno povećanu potrošnju vode.

Ukoliko građani budu racionalni u potrošnji i pridržavali se ovih zabrana, preduzete mere bi dale očekivane rezultate, a time bi se izbegle periodične obustave isporuke vode.

Mere restrikcije primenjivaće se do stabilizacije stanja na izvorišnim kapacitetima na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.