Ručni sat prodat za neverovatnih 11 miliona dolara

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ručni sat prodat za neverovatnih 11 miliona dolara

Retki ručni sat od nerđajućeg čelika švajcarskog proizvođača satova "Patek Philippe" na aukciji u Ženevi prodat je za 11 miliona dolara, što je svetski rekord u istoriji prodaje satova na aukcijama.

Britanski list "The Guardian" piše kako je konačna cena sata dostignuta nakon samo 13 minuta nadmetanja i da je bila trostruko viša od početne procenjene.

Za sat pored kojeg još u svetu postoje tri ista, nadmetalo se sedam anonimnih kupaca kolekcionara.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />Luksuzni ručni sat izrađen je 1943. godine sa hronografom i rotirajućim diskom koji ilustruje Mesečeve faze.

Švajcarski proizvođač satova čije proizvode karakteriše skupoća, ručni rad i kompleksna izrada, ove godine obeležio je 175. godišnjicu postojanja i rada.

Prethodno je ručni sat istog proizvođača važio za naskuplji sat ikada prodat na aukciji nakon što je njegova vrednost dostigla 7,3 miliona dolara.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ručni sat prodat za rekordnih 11 miliona dolara

Izvor: Radio 021, 15.Nov.2016

Redak ručni sat od nerđajućeg čelika švajcarskog proizvođača satova "Patek Philippe" na aukciji u Ženevi prodat je za 11 miliona dolara, što je svetski rekord u istoriji prodaje satova na aukcijama..."The Guardian" piše kako je konačna cena sata dostignuta nakon samo 13 minuta nadmetanja i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.