Izvor: Studio B, 01.Jul.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledateljka iz Rakovice pita kada će stanovnici Ribarčeve ulice (kod Železničke stanice) dobiti parkić?

Sada postoji samo zarasla površina sa jednom klackalicom, koju je donirala Opština; kaže da u tom delu Rakovice nema uređenog parkića gde bi deca mogla da se igraju. Takođe, pita kada će tu trava biti pokošena; u „Železnicama Srbije" rekli su joj da je to opštinsko, pa gledateljka pita u čijoj je nadležnosti i ko to može da sredi? 

Kako su nam odgovorili >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << iz JKP „Zelenilo Beograd", opisane površine u Ribarčevoj ulici nisu obuhvaćene Programom redovnog održavanja JKP „Zelenilo Beograd", pa smo zato pitanje prosledili komunalnoj inspekciji GO Rakovica.

Što se tiče dečjeg igrališta, sugrađani mogu pisanim putem (što je najbolje) da pošalju inicijativu za ograđivanje i sanaciju dečjeg igrališta. U dopisu treba da opišu lokaciju, problem i stanje igrališta koje se nalazi na predmetnoj lokaciji. Potrebno je da priložiti fotografije dečjeg igrališta, kao i da predsednik Skupštine stanara prikupi više od 50% potpisa stanara zgrade koji se slažu sa inicijativom. Sve to se može poslati Centru za informisanje ili Sektoru za održavanje javnih zelenih površina JKP „Zelenilo Beograd".

Zahtev može biti poslat elektronskim putem - mejlom na adresu: info@zelenilo.rs ili na adresu: JKP „Zelenilo Beograd", Sektor za održavanje javnih zelenih površina, Ul. Mali Kalemegdan br. 8.

JKP „Zelenilo Beograd" će nakon obrade podataka od strane stručnih službi, inicijativu za sanaciju dečjeg igrališta proslediti resornom Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove grada Beograda, koji odobrava sredstva za projekte ove vrste, na dalje razmatranje.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Izvor: Studio B, 01.Jul.2015

Gledateljka iz Zemuna, ulica Svetotrojčina 18, žali se da joj korenje lipe, koje 40 godina raste ispred njene kuće, pravi velike probleme, iako ima više rešenja za intervencije na drvetu. ..Kaže da radnici „Zelenila" samo potkresuju grane lipe, ali ne seku žile koje su na više mesta napravile...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.