Izvor: Studio B, 29.Jun.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledateljka iz Zemuna, Ulica Krajiška 70, ponovo se javlja da istakne problem zapuštenog dečijeg igrališta u Krajiškoj ulici.

U pitanju je, kaže, velika parcela u kojoj je svojevremeno Opština Zemun postavila mobilijar, ali to nikad nije održavano, pa su sprave za igru odavno pokvarene i u stanju raspadanja, a površina je sasvim obrasla jer se ne kosi.

Od nadležnih službi GO Zemun dobili smo odgovor:

Službe GO Zemun upoznate su sa navedenim problemom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Kako bi se isti rešio iskorišćena je prilika prošle godine kada se gradski arhitekta grada Beograda obratio GO Zemun u vezi sa dostavom podataka o neuređenim „urbanim džepovima" kako bi se, u saradnji sa gradom, te površine uredile. Tom prilikom GO Zemun je u sklopu većeg broja lokacija dopisom br. 06-646/2014 od 03.09.2014. godine apostrofirao i lokaciju u Krajiškoj.

Pored toga, dana 05.06.2015. godine GO Zemun je poslao Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove grada Beograda dopis br. 06-525/2015 u kojem je predložio da određeni broj neuređenih zelenih površina i dečjih igrališta, koje se nalaze na teritoriji GO Zemun, na upravljanje i održavanje preuzmu gradske institucije, odnosno JKP „Zelenilo Beograd". U ovom dopisu takođe je navedeno dečije igralište u Krajiškoj. U ovom trenutku, odnosno u ovim okolnostima GO Zemun nema ni finansijske ni pravne mogućnosti da samostalno reši navedeni problem.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.