Izvor: Studio B, 24.Apr.2015, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledateljka koja živi na Medaković II leči se od kancera, teško je pokretljiva zbog bolesnih kukova, pita da li Ministarstvo zdravlja može da joj odobri dolazak masera i ortopeda u kuću, jer ne može da ide na terapiju.

Bojana ima manje od 65 godina (60) i kaže da je to sprečava u sticanju ovih prava preko Gradskog zavoda za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje. Prima usluge dnevne goronto-domaćice, ali pita da li ima pravo na navedenu medicinsku pomoć. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
U skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima kojima se uređuje oblast zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja, primarnu zdravstvenu zaštitu u domu zdravlja građani ostvaruju preko izabranog lekara, koji upućuje pacijenta u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu prema medicinskim indikacijama, odnosno kod lekara specijaliste i usklađuje mišljenja i predloge za nastavak lečenja pacijenta, i sprovodi kućno lečenje i palijativno zbrinjavanje, kao i lečenje bolesnika kojima nije neophodno bolničko lečenje. Shodno tome, radi dobijanja daljih uputstava predlažemo da se pacijentkinja obrati svom izabranom lekaru, - kaže se u odgovoru Sekretarijata za zdravstvo.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.