Izvor: Studio B, 22.Avg.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Ljiljana iz naselja Borča Pretok kaže da u Ulici Mihaila Petrovića zida ko šta hoće, bez kontrole i pita kakav je plan za tu ulicu: da li će se asfaltirati, da li će ići njom gradski prevoz?

Kako je nezvanično čula, planirano je da ulica bude široka 14m, a to je nemoguće zbog novosagrađenih, verovatno i nelegalnih, objekata i ograda. 

Odgovor:

Prvo smo ovo pitanje dobili odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Za predmetno područje nema urađenog plana detaljne regulacije, tako da ova Direkcija nema Programom predviđenih aktivnosti na izgradnji saobraćajnica i nedostajuće infrastrukture.

Takođe, odgovoreno nam je i iz Direkcije za javni prevoz

Nažalost, ulica svojom geometrijom i gabaritom, usled neodgovornog ponašanja dela građana prema javnim površinama, ne omogućava uvođenje javnog gradskog saobraćaja na odgovarajući i standardizovan način. Direkcija za javni prevoz će u narednom periodu, u meri koliko to uslovi na terenu i resursi budu dozvoljavali, razmotriti načine i uslove za uvođenje javnog prevoza u ovom delu naselja Borča, na drugačiji i alternativni način vozilima manjeg kapaciteta, mada su uslovi na terenu takvi da će i to biti teško ostvarivo, - kažu u Direkciji za javni prevoz.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.