Izvor: Studio B, 12.Apr.2016, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika „Pet pitanja - pet odgovora"

Pre mnogo godina prodata je zajednička prostorija, međutim stanari i dalje plaćaju dodatnih 2,5m² za grejanje prostorije u ul. Partizanske avijacije 41-43, Pante Tutundžića 1-3- 5 .

Na koji način mogu da se oslobode plaćanja grejanja za prostoriju koja nije njihova i kako prebaciti račune na pravog vlasnika? 

- Od JKP „Infostan tehnologije" dobili smo odgovor da je u slučaju pretvaranja zajedničkih prostorija u stan za priključenje grejanja u sistem objedinjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << naplate potreban nalog JKP „Beogradske elektrane" sa podacima o grejnoj površini prostora koji je bio zajednička prostorija, pa je pretvoren u stambeni.

- Iz JKP „Beogradske elektrane" odgovorili su nam da su zgrade u Ul. Partizanske avijacije 41 i 43 uključene u Sistem objedinjene naplate (SON) 01.09.1990. godine, i to ulaz 41 sa 19 stanova i 1.125m² i jednom zajedničkom prostorijom od 39m², a ulaz 43 sa 19 stanova koji imaju 1.137m² i jedna zajednička prostorija od 39m².

Prema bazi podataka JKP „Infostan tehnologije", zagrevanje zajedničkog prostora plaćaju stanari u ulazu prema definisanom koeficijentu. Međutim, da bi plaćanje isporučene toplotne energije vršilo fizičko lice koje je od stanara kupilo zajedničku prostoriju i takvu adaptiralo u stan, neophodno je da vlasnici objekta dostave Organizacionoj celini Marketing i prodaja (Ul. cara Dušana 141, Zemun) ugovor o kupoprodaji ili overeni ugovor o zakupu sačinjen između Skupštine stanara i fizičkog lica. Na taj način bi naplata toplotne energije utrošene u nekadašnjoj zajedničkoj prostoriji bila prebačena na novog korisnika, odnosno njegov stan.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.