Izvor: Studio B, 11.Apr.2016, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja - pet odgovora"

Gledateljka sa Voždovca se žali da je JP Gradsko stambeno u susednoj Meštrovićevoj 14 postavili oluk, ali tako da voda ne ide u slivnik nego natapa temelje i podrume njene susedne zgrade, pa su stanovi u prizemlju vlažni.

Kaže da se žalila dvojici zaposlenih, koji su joj dali za pravo ali su rekli da zamoli nekog iz br. 14 ili da se žali Studiju B. 

Takođe, gledateljka se požalila na stazu koja se nalazi pored zgrade; kaže da bi stazu trebalo popraviti, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ima velike rupe. (Vidosava)

- Odgovor Javnog preduzeća „Gradsko stambeno":

Našem preduzeću je 11.2.2016. podnesen zahtev u kome se stanari žale na izlivanje vode iz komšijskog oluka (Meštrovićeva 14) u podrum svog ulaza. Međutim, kako predmetna zgrada (Meštrovićeva 16) nije u našem sistemu održavanja i nemamo zakonski osnov da prema prijavi i reagujemo. U Meštrovićevoj 14 zamenjena je olučna vertikala, a garantni rok za pomenute radove je istekao 03.07.2014. Da bi se problem rešio, potrebno je olučnu vertikalu sprovesti u slivnik, što naše preduzeće svakako može da uradi. Potreban nam je samo zahtev overen pečatom predsednika Skupštine stambene zgrade Meštrovićeve 14.

Što se tiče oronule staze, odnosno trotoara, radove takođe ne možemo izvoditi dok Skupština stambene zgrade sa našim preduzećem ne potpiše ugovor o održavanju. Sve informacije u vezi potencijalnog sklapanja ugovora stanari mogu lako dobiti na našoj Radnoj jedinici na Voždovcu, Zaplanjska 16a gde mogu preuzeti i potrebne obrasce, ili u direkciji preduzeća u Danijelovoj 33. Osim toga, stanarima je na usluzi i naš Pozivni centar koji mogu dobiti na sledeće brojeve telefona: *011 ukoliko zovu sa mobilnog telefona ili besplatan broj 0800 200 011 ukoliko pozivaju sa fiksnih telefona, - odgovorili su u JP „Gradsko stambeno":

- kako gledateljka nije precizno objasnila kakva je staza u pitanju i koji je status te komunikacije, odnosno da li je deo stukture zgrade ili je samo prolaz, najbolje je da se za detalje i moguća rešenja obrati Gradskoj opštini Voždovac.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.