Izvor: Studio B, 10.Okt.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Stari grad, Kalemegdan-Jovan se žali na ogromnu gužvu ispred novouređeni parking JKP "Parking servisa"

Gledalac se žali na ogromnu gužvu, galamu, nered i zaustavljene tramvaje, što su sve proteklog vikenda pravili vozači čekajući da uđu na novouređeni parking JKP „Parking servisa". Kaže da pre nije bilo toliko gužve na ulici, pa predlaže da se možda angažuje saobraćajni policajac koji bi regulisao saobraćaj. 

Odgovor:

Povodom primedbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << gledatelja na saobraćajnu gužvu prošlog vikenda na ulazu u novootvoreno parkiralište kod Kalemegdana dobili smo odgovor od Službe za odnose sa javnošću JKP „Parking servis":

Na potezu predmetnog parkirališta donedavno bila je neuređena površina sa neadekvatnom saobraćajnom infrastrukturom, što je dovodilo do manjih saobraćajnih nesreća i ugrožavalo bezbednost posetilaca Beogradske tvrđave, Zoološkog vrta i ostalih kulturno-sportskih sadržaja na Kalemegdanu. Na taj način dolazilo je do parkiranja većeg broja automobila od realnog kapaciteta parkirališta, čime su trotoari bili zauzeti, a pešaci primorani da se kreću ulicom. Izlazak vozila s parking mesta bio je skoro nemoguć, jer su vozila blokirala jedna drugima izlaz, što je dodatno ugrožavalo bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Uređenjem ovog prostora problemi su prevaziđeni, a Ulica mali Kalemegdan, koja je ranije bila jednosmerna, sada je dvosmerna i omogućen je bolji protok saobraćaja. Novootvoreno parkiralište uređeno je po svim saobraćajnim propisima; iscrtano je 114 parking mesta i postavljena je informaciona tabla na ulazu koja prikazuje broj slobodnih mesta. Analiza popunjenosti ovog parkirališta pokazuje da je 4. i 5. oktobra 2014. godine parkiralište bilo 100% zauzeto, u subotu u intervalu od 11 do 17.30 časova, a u nedelju od 11 do 16 časova. Prema evidenciji za 2. i 3. oktobar tekuće godine radnim danom slobodno je do dvadesetak parking mesta. Dnevni prihod za predhodni vikend je oko 90.500 dinara što je oko 420 naplata.

Radi bržeg protoka saobraćaja, dogovoreno je da vikendom od 10 do 18 časova komunalna policija kontroliše prostor ispred ulazno-izlaznih rampi parkirališta, kao i da se ostali vozači usmeravaju ka parkiranju u zoni.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.