Izvor: Studio B, 29.Dec.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja-pet odgovora"

Gledateljka iz Železnika je ranije plaćala TV pretplatu na svoje brojilo. Sada na sebe ima i kuću pokojnog oca sa dva brojila. Da li od januara mora da plaća pretplatu na sva 3 brojila?

Najbolje da se u vezi s tim sugrađanka Slavka raspita direktno u najbližoj poslovnici EPS distribucije (ranije EDB):

Na sajtu RTS [ www.rts.rs ] stoji samo sledeće:

Taksa za javni medijski servis

„Zakonom o javnim medijskim servisima, od 1. januara 2016. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << godine, uvodi se obaveza plaćanja takse za javne medijske servise.

U skladu sa članom 38. zakona, obveznik plaćanja takse je svako fizičko i pravno lice koje je korisnik merila električne energije po stambenoj jedinici, odnosno poslovnom prostoru.

Javni medijski servis će svim obveznicima plaćanja takse, uputiti pisani zahtev za prikupljanje potrebnih podataka navedenih u članu 39. zakona, sa obaveštenjem o mogućnostima za oslobađanje od obaveze plaćanja takse u skladu sa odredbama člana 42. Zakona o Javnim medisjkim servisima."

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.