Izvor: Studio B, 27.Okt.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledateljka pita da li je dozvoljena seča drveća na javnim površinama. Ona se konkretno žali na šetalište u priobalju gde je pored bezimenog splava primetila sveže isečeno stablo.

Gledateljki možemo da odgovorimo da seča drveća bez dozvole nadležne gradske komisije - i na javnim i na privatnim površinama - ne samo da nije dozvoljena nego je - nasuprot - i kažnjiva. 

Kako nismo imali bliže podatke o lokaciji (gledateljka nije ostavila kontakt), uputili >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << smo pitanje nadležnoj službi JKP „Zelenilo Beograd" kako bismo saznali da li su oni možda planski sekli neko drveće. Od Zelenila smo dobili odgovor da tako nešto nisu radili i da su proverili na terenu i na Ušću pronašli panj u delu priobalja, tj. u pojasu o kome brine Javno vodoprivredno preduzeće „Beograd vode". Takođe, poslali su nam i sliku sa lica mesta. (slika!).

Nelegalnu seču sugrađanka može prijaviti komunalnoj inspekciji (Gradske opštine Novi Beograd ili gradskoj komunalnoj inspekciji), a pomenuta seča već je u jutarnjim časovima 26.10. prijavljena Beokom servisu, pa je prijava odmah prosleđena komunalnoj inspekciji Sekretarijata za inspekcijske poslove grada Beograda.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.