Izvor: Studio B, 23.Okt.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 208 - gledalac pita ko je zadužen za održavanje trotoara, tačnije ploča koje su postavljene u toj ulici.

Kaže da je sada stanje sa pločama veoma loše, posebno kod Vukovog spomenika gde su otpale i mermerne ploče. 

Odgovor smo dobili od JKP „Beograd put":

Povodom ove prijave kolega Ljubiša Vukadinović izlazio je na lokaciju i nije našao nikakvo oštećenje. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa sugrađaninom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koji je prijavio, ali na telefonskom broju iz prijave nije bilo pomenute osobe, niti je iko prijavio bilo šta.

Što se tiče mermernih ploča kod Vukovog spomenika, ta lokacija uopšte nije ni predata Direkciji za puteve na održavanje, - kaže se u odgovoru JKP „Beograd put".

- Beokom servisu poznat je problem dela javnih površina oko stanice Vukov spomenik i podzemnih prolaza, koji je završen (sada davne) 1994. godine. Ponovo se potvrđuje podatak, koji smo i ranije dobijali od drugih gradskih službi, da je ovaj deo u nadležnosti JP „Železnice Srbije" i - osim manjeg dela površine duž parka Ćirila i Metodija, koji je predat JKP „Zelenilo Beograd" - nikad nije predat gradskim službama ili komunalnim preduzećima na održavanje.

- Takođe, odgovor JKP „Beograd put" pokazuje koliko je važno preneti tačne podatke o lokaciji ali - u slučaju da takve podatke nije moguće preneti - ostaviti precizan kontakt kako bi se potrebne činjenice naknadno saznale.

- Potrebne podatke (lokaciju ploča koje treba popraviti) gledalac uvek može prijaviti Beokomu na besplatni br. tel. 0800/110011 (za fiksnu tel, Telekoma) i 011/30-90-007 (za mobilne i dr. mreže, koji nije besplatan).

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.