Izvor: Studio B, 27.Avg.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledalac se žali da im je subvencija na plaćanje „Infostana" smanjena i pita da li će biti vraćene na ranijih 50%. Kaže da njegova supruga ima invaliditet 100%, a on 50%.

(od 21.8) Gledateljka kaže kako se priča o vraćanju socijalnih davanja, ali primećuje da niko ne pominje vraćanje subencija na plaćanje „Infostana", koja je umanjena sa 50 na 30 %.

Odgovor Sekretarijata za socijalnu zaštitu

Imajući u vidu restriktivan budžetski okvir Grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Beograda, sprovele su se određene mere racionalnijeg trošenja budžetskih sredstava. Jedna od mera odnosila se i na smanjenje popusta po osnovu subvencija na cene komunalnih usluga, pri čemu je zadržano pravo zaštićenih dosadašnjih korisnika subvencije, kao i korisnika koji u narednom periodu ostvare pravo na interventnu meru zaštite najugroženijih građana.

Procentualni iznosi kod svih dosadašnjih korisnika subvencija po računima JKP „Infostan", umanjeni su počev od računa za mesec april 2014.

Pošto je reč o privremenoj meri, čim se steknu uslovi, Sekretarijat za socijalnu zaštitu Gradske uprave grada Beograda kao resorni sekretarijat, razmotriće iznose subvencija.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.