Izvor: Studio B, 21.Avg.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledateljka živi u Borči i ima ćerku (39) sa smetnjama u razvoju. Ona koristi kombi prevoz do objekta u Šekspirovoj, koji GSP organizuje za osobe sa invaliditetom.

Gledateljka kaže da u tim kombi vozilima nema klime, a vozila se često kvare. Moli da do početka sezone (17.8) vozilo bude ispravno i sa normalnim klima uređajem.

Dobili smo odgovor stručne službe SP „Ugovoreni prevoz i unutrašnji transport" JKP GSP „Beograd":

JKP GSP „Beograd" >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << organizuje i realizuje pored školskog prevoza (do redovnih i specijalnih osnovnih škola), prevoz osoba sa invaliditetom kombi vozilima koja imaju prostor za invalidska kolica i prevoz dece i omladine ometene u mentalnom razvoju do dnevnih boravaka sa ukupno oko 40 vozila dnevno (autobusa, minibuseva, kombi vozila sa rampama za invalidska kolica). Prevoz dece i omladine ometene u mentalnom razvoju do dnevnih boravaka realizujemo na 16 linija, od mesta stanovanja korisnika do dnevnih boravaka na teritoriji grada i povratak., a obavlja se sa 2 solo gradska autobusa i 14 autobusa-minibuseva (20 sedišta). Minibusevi su vozila koja su nabavljena krajem 2012. godine isključivo da bi prevoz osoba sa invaliditetom učinila kvalitetnijim. Stručne službe JKP GSP „Beograd", koje organizuju ovaj prevoz, stalno prate realizaciju i potrebe naših korisnika, tako da smo još ranije uočili i dali predloge da poboljšamo prevoz na liniji 5. S obzirom da je linija duga u pogledu vremena putovanja i udaljenosti naselja koja opslužuje /Borča, Ovča, Padinska skela/ i da prolazi kroz centralne delove grada, u saradnji sa Centrom za dnevni boravak dece i omladine ometene u mentalnom razvoju izvršili smo skraćivanje vremena vožnje za korisnike drugačijom organizacijom linija. Ovo je pre svega značajno za one koji najdalje stanuju. Na najdužim linijama, pa i na liniji 5 data su vozila koja imaju klima uređaje koji bolje hlade. Moramo priznati da, iako su sva vozlila opremljena klima urađajima, njihov kapacitet hlađenja u potpunosti ne zadovoljava potreban i željeni kvalitet, posebno u uslovima ekstremno visokih spoljnih temperatura, kada je teško postići da temperatura u vozilima spusti do subjektivno prihvatljive temperature. JKP GSP „Beograd" je u toku 2 godine garantnog perioda konstantno vršio reklamacije klima uređaja dobavljaču, ali nažalost nismo zadovoljni urađenim. Zbog toga je JKP GSP „Beograd" po isteku garantnog perioda odmah preduzeo određene mere za koje imamo sopstvene kapacitete, tj. izvršili smo dopunu klima uređaja i manje popravke. Da bi problem klimatizacije bio trajno rešen, preduzete su mere da se izvši nabavka usluga popravke sistema za klimatizaciju. Kako naše preduzeće podleže Zakonu o javnim nabavkama procedura je nešto duža, ali svakako da ćemo uraditi sve da naši korisnici budu još zadovoljniji kvalitetom prevozne usluge. S obzirom da ovaj prevoz obavljamo na 16 linija, 230 dana u godini i da je procenat otkaza na liniji minimalan (za 3 godine, bilo je manje od 10 otkaza na liniji) i da su ostali korisnici i roditelji zadovoljni prevozom i tolerantni na pojedine propuste, mi im se ovim putem zahvaljujemo.

JKP GSP „Beograd" u saradnji sa Centrom za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Gradom Beogradom - Sekretarijatom za socijalnu zaštitu čini sve da poboljša kvalitet prevoza za naše sugrađane - osobe sa invaliditetom. Nabavka ovih vozila sopstvenim sredstvima JKP GSP „Beograd" jeste primer koliko su nam naši korisnici značajni. Naravno, uvek može i trebalo bi težiti boljem, tako da kada budu sledeće nabavke, iskustvo korišćenja ovih vozila biće reper za određivanje potrebnih performansi koje bi vozila namenjena ovom prevozu trebalo da imaju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.