Izvor: Studio B, 11.Avg.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Koje pravilo važi za zakazivanje ultrazvučnih pregleda u domovima zdravlja jer, kako kaže gledateljka, u DZ Zvezdara ultrazvuk abdomena zakazan joj je za 23.12. ove godine.

Gledateljka pita da li važi pravilo da kada na pregled u DZ mora da se čeka više od mesec dana, može da ide privatno, a da joj novac bude refundiran?

Pitanje smo prosledili Sekretarijatu za zdravstvo odakle su se, obratili direktoru DZ „Zvezdara" pa su nam prosledili odgovor:

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vezi sa pitanjem pacijentkinje Gordane, obaveštavam Vas da Dom zdravlja Zvezdara u skladu sa važećim zakonskim propisima vrši zakazivanje svih specijalističkih pregleda u roku od 30 dana od dana pojavljivanja pacijenta sa uputom izabranog lekara. Izuzetak čine samo slučajevi kontrolnih pregleda kada se zakazivanje vrši u zavisnosti od toga kada je zakazan kontrolni pregled u ustanovama sekundarnog i tercijalnog nivoa. Ukoliko zdravstvena ustanova nije u mogućnosti da obavi pregled u roku od 30 dana, dužna je da izda potvrdu osiguranom licu koje u tom slučaju može da ode u bilo koju drugu zdravstvenu ustanovu, da obavi i plati pregled, i da zahtev za refundaciju troškova uputi RFZO. Napominjemo da se osigurana lica mogu obratiti Načelniku službe ili Zaštitniku prava osiguranih lica iz RFZO, koji ima kancelariju u DZ Zvezdara, kako bi na najlakši i na najbolji način zaštitili svoja prava iz zdravstvenog osiguranja, - kaže se u odgovoru koji je potpisao pomoćik dir. DZ Zvezdara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.