Izvor: Studio B, 27.Jul.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledalac kaže da je čuo da su „obezbeđena sredstva" pa pita kada će biti započeta gradnja fekalne kanalizacije u Pakračkoj ulici u Krnjači?

Sva naselja na levoj obali Dunava - Borča, Borča Greda, Mali Zbeg, Kotež, Krnjača, Ovča i industrijska zona Pančevački rit, kao i groblje „Zbeg" deo su Banatskog kanalizacionog sistema, koji je obuhvaćen programom Direkcije niz godina. Sistem obuhvata izgradnju primarnih objekata, kao što su crpne stanice, kolektori i postrojenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za preradu otpadnih voda „Krnjača". Svi ovi objekti obuhvaćeni su programom uređivanja i nalaze se u različitim fazama realizacije. Do sada je u potpunosti izgrađen kolektor u Pančevačkom putu, KCS Krnjača 1 je u završnoj fazi, a kolektor u Zrenjaninskom putu izgrađen je većim delom. Od sekundarne mreže u ovom području za sada postoji fekalna kanalizaciona mreža u delovima naselja Kotež, Borča i Mali Zbeg. Otpadne vode prikupljaju se postojećim kolektorom do crpnih stanica Borča i Kotež i sprovode se u Dunav. Ova mreža je preopterećena i ne može da primi dodatne količine otpadnih voda, a kao konačno rešenje planirano je da se i ova mreža priključi na kolektor u Zrenjaninskom putu. Ukupna sekundarna mreža u svim ovim naseljima formiraće se posle izgradnje primarne mreže i donošenjem planova detaljne regulacije za pojedina područja, - kaže se u odgovoru Direkcije za građevnisko zemljište i izgradnju Beograda.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.