Rot: Nemačka protiv razmene teritorije

Izvor: RTS, 07.Feb.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rot: Nemačka protiv razmene teritorije

Nemački ministar spoljnih poslova Mihael Rot protivi se razmeni teritorije u sklopu sporazuma Beograda i Prištine, pozivajući albanskog premijera Edija Ramu da promeni "neutralnu" poziciju.
"Teritorijalni integritet zemalja Zapadnog Balkana nam je važan. Napori za prebacivanje granica doveli su do beskrajnih patnji u prošlosti. Dakle, po mom mišljenju, ova uverenja ne samo da ne obećavaju mnogo uspeha, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << već su i izuzetno opasna", rekao je Rot.

Poručuje da je potrebno da sveobuhvatni sporazum, koji će da reguliše odnose na kraju, omogućava Srbiji i Kosovu da se pridruže EU i da se reše sva tehnička pitanja koja su još uvek otvorena.
"Od Albanije očekujemo da na konstruktivan način iskoristi svoj politički uticaj i nastavi da se konstruktivno angažuje u stabilnosti celog regiona. Ovo posebno važi za pitanja koja se odnose na normalizaciju između Kosova i Srbije. Može biti samo u interesu Albanije, kao dela regije, da spreči novu destabilizaciju zapadnog Balkana", rekao je Rot u Tirani a prenose mediji da albanskom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.