»Rosoneri« vjeruju reprezentativcima

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2015, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Rosoneri« vjeruju reprezentativcima

Prema rezultatima Međunarodnog centra za sportska istraživanja (CIES), italijanski Milan je najbolja ekipa od klubova najačih pet liga po minutaži koju imaju sadašnji i bivši reprezentativci.

"Rosoneri" imaju sezonu za zaborav i s obzirom na to da su tek osmi na tabeli Serije A teško da će izboriti izlazak na međunarodnu scenu. Ali, da se i pored loših rezultata i dalje radi o jednom od najboljih klubova u Evropi, govori to da su čak 99,4 odsto minuta ove sezone odigrali fudbaleri >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji su igrali ili igraju za nacionalni tim neke zemlje. Istina, neki od tih igrača sve rjeđe dobijaju pozive u reprezentacije, ali to i dalje za CIES ne mijenja činjenicu da je Milan najbolji.

Pored "rosonera" top pet evropskih klubova s najvećim odstotkom minutaže seniorskih reprezentativaca čine Čelsi s 98,2 odsto, Borusija Dortmund s 98,1 odsto, Bajern s 96,2 odsto i Juventus koji ima 95,8 odsto igrača iz nacionalnog tima neke zemlje.

Sasvim je razumljivo da se u vrhu nalaze samo najjače ekipe koje imaju mogućnost da izdvoje velike količine novca za najbolje igrače koji i imaju najveću minutažu. Tako se od petog pa do 10. mjesta redom nalaze Real Madrid (95,5 odsto), PSŽ (95,3), Roma (95,1), Mančester Siti (93,8) i Barselona (93,6).

Treba istaći da samo dva kluba iz pet najjačih liga imaju igrače s minutažom ispod 10 odsto, da igraju ili su igrali za nacionalne timove. Radi se o njemačkom Paderbornu koji ima 4,4 odsto i španskom Eibaru čiji je odstotak sedam. Ispod 20 odsto su Kordoba (10,6), Hetafe (12,3), Ćezena (13,6), Lens (16), Barnli (16,2), Almerija (17,4) i Kaen (19,9).

Kada se ukupno gleda ovih pet najjačih liga, bez konkurencije je najbolja engleska Premijer liga u kojoj su 75,8 odsto minuta odigrali reprezentativci. Ovako visokom odstotku mogu da zahvale i pravilu vezanom za dobijanje radne dozvole koje je vezano za igranje u nacionalnom timu. Ovom u prilog ide i podatak da je Barnli jedini klub koji u svojim redovima ima manje od 50 odsto minuta na kontu reprezentativaca. (Goal.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.