Rosa škola roditeljstva za spokoj porodice

Izvor: Blic, 26.Dec.2016, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosa škola roditeljstva za spokoj porodice

Trudnoća se ne dešava svaki dan. Ono što vaše telo u tom periodu radi, čisto je savršenstvo - vi gradite novi život. Prvi ultrazvučni pregledi na kojima vidite otkucaje srca, prvi pregledi na kojima uočite siluetu vaše bebe, kada prvi put primetite pomeranje u stomaku, smišljanje imena, sređivanje sobe za malenu prinovu i kupovinu novih igračaka su trenuci koje pamtimo celog života.

Pripreme za novog člana porodice često donose nova pitanja i nedoumice, jer nova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uloga nameće brojne odgovornosti i obaveze. Upravo u želji da period pripreme i prvi dani roditeljstva budu spokojni, Rosa voda je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja podržala otvaranje prvih Rosa škola roditeljstva u Surdulici, Kuršumliji, Vranju, Požarevcu i Ubu. U njima savete roditeljima daju eksperti: ginekolozi, pedijatri, stomatolozi, patronažne sestre i širi timovi domova zdravlja.

O značaju otvorene škole najbolje svedoče reči Jelene Čarapić, polaznice Rosa škole roditeljstva u Kuršumliji:

"Prvi put sam u drugom stanju i jedva čekam da dobijem dečaka. Znači mi što je otvorena škola roditeljstva u Kuršumliji, pre svega što su svi lekari veoma pristupačni i što o svim nedoumicama mogu da im se obratim. Dobila sam dragocene savete o prvim bolovima i kontrakcijama, fazama porođaja, kao i o metodama dojenja i uspostavljanju kontakta sa detetom. Ukazali su mi i u kojim situacijama je neophodno da se obratim lekaru. U školi je sve novo, lepo je uređeno, i sjajno je što imam mesto gde mogu da dođem po korisne savete, a da mi nije potreban internet. Školu roditeljstva bih preporučila svima, koji imaju nedoumice i strahove oko porođaja i nege deteta", naglasila je ona. Jelena je imala tu privilegiju da uz nju organizovano budu pedijatar, ginekolog, patronažna sestra i stomatolog, u cilju da joj ovaj period olakšaju i učine sigurnijim.

Rosa nastavlja svoju misiju da podržava porodicu - ono što je važno. U 2017. godini u planu je otvaranje novih škola roditeljstva i to u Svilajncu, Bojniku, Batočini, Srpskoj Crnji i Sjenici. Otvaranje škola možete podržati i vi, kupovinom Rosa vode od 1,5 litara, od čije se kupovine odvaja jedan dinar u ove svrhe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.