Ronioci pronašli jednu od crnih kutija aviona Er Azije

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2015, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronioci pronašli jednu od crnih kutija aviona "Er Azije"

Ronioci indonezijske vojske pronašli su jednu od crnih kutija aviona kompanije "Er Azija", koji se pre dve nedelje srušio u Javansko more sa 162 putnika i člana posade, saopšteni je iz indonezijskog Ministarstva saobraćaja.

Međutim, ronioci nisu uspeli da na površinu izvuku kutiju, jer je zaglavljena ispod ostataka olupine aviona.

- Ronioci su uspeli da lociraju ovaj veoma važan instrument, crnu kutiju iz aviona "Er Azije", izjavio je višerangirani zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ministarstva saobraćaja Toni Budiono.

Spasilački timovi iz Indonezije nešto ranije izrazili su uverenje da su pronašli trup aviona "Air Azije".

Do sada su u Javanskom moru kod obala Bornea pronađeno 48 tela.

Snažni udari vetra, struje i visoki talasi otežavaju napore spasilaca da pronađu ostale velike delove olupine, koju je na morskom dnu detektovao sonar.

Er Azija nudi odštetu porodicama

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.