Ronaldo postao većinski vlasnik Real Valjadolida

Izvor: B92, 04.Sep.2018, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo postao većinski vlasnik Real Valjadolida

Jedan od najboljih igrača svih vremena postao je većinski vlasnik u Realu iz Valjadolida, kupivši 51% akcija u klubu.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Ronaldo, postao je većinski vlasnik u Realu iz Valjadolida, kupivši 51 odsto deonica.

Valjadolid je ove sezone i dalje bez pobede u La Ligi, zbog čega se nalazi na 16. mestu.

"Dolazak Ronalda stavlja Valjadolid u centar pažnje, a klub će tako napravi korak napred", rekao je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Karlos Suarez.

Bivši fudbaler madridskog Reala, Intera, Milana i Barselone postigao je 62 gola za Brazil, među kojima su i dva za pobedu nad Nemačkom u finalu Svetskog prvenstva 2002. godine.

"Prošao sam kroz mnogo faza u fudbalskoj karijeri. Fudbal je strast", rekao je 42-godišnji Ronaldo na konferenciji za medije.

Zvezda u Ligi šampiona - elita posle 26 godina

'Pa šta ako igramo u Premijer ligi, svi moraju u vojsku'

Klubovi Premijer lige zarađuju i bez navijača

"Ovaj novi menadžment će biti definisan uz pomoć ove četiri reči: Konkurentnost, transparentnost, revolucija i društvo".

Ronaldo je sa Realom osvojio dve La Lige, kao i Kup UEFA sa Interom.

Bio je deo reprezentacije Brazila koja je 1994. osvojila Svetsko prvenstvo - iako tada nije igrao - a uz njegovu pomoć Brazil je 1998. bio u finalu, u kojem je poražen od Francuske.

Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta dobio je 1997. i 2002. godine.

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.