Romske organizacije traže ostavku ministra Čiplića

Izvor: Blic, 29.Jan.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romske organizacije traže ostavku ministra Čiplića

Više od 20 romskih nevladinih organizacija pozvalo je danas ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića da odmah podnese ostavku, tvrdeći da se prema Romima ponaša diskriminatorski.

"Objavljena namera ministra Čiplića da ukine sektor za nacionalne manjine samo da bi razrešio jedinog pomoćnika ministra romske nacionalnosti Petra Antića upravo to i dokazuje", navodi se u saopštenju koje je potpisalo 27 romskih nevladinih organizacija.

Te organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smatraju da je, posle ostavke državnih sekretara Antića i ranije Marka Karadžića, "sasvim jasno da ministar Čiplić želi da stvori privid unapređenja ljudskih prava i da uklanja iz svog okruženja one koji zaista žele promene".

" U protekle dve godine, jedino su Karadžić i Antić, koji su podneli ostavku u ministarstvu, uvek reagovali prilikom rušenja romskih naselja, povreda prava Roma i aktivno učestvovali u rešavanju problema. U okruženju Čiplića ostaju samo oni koji su mu verni sledbenici", tvrdi se u saopštenju.

Saopštenju su, pored ostalih, potpisali Savez društava Roma pčinjsko jablaničkog okruga Nenad Tairović, Yurom centar- Osman Balić, Romski kulturni centar- Dragan Ristić, Udruženje "Đelem, đelem”- Petar Nikolić, Demokratsko udruženje Roma-Jordan Vasić, Yaker-Marijan Muratović i druge.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.