Romska partija: Zadovoljni, jer su naši predlozi deo dogovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 11:07

Romska partija: Zadovoljni, jer su naši predlozi deo dogovora

Predsednik Romske partije Srđan Šajn rekao je danas da je ta partija zadovoljna, jer su predlozi za poboljšanje izbornih uslova, koje su pre dve godine predložili Skupštini Srbije, postali deo dogovora vlasti i opozicije.

Romska partija smatra, navodi se u saopštenju, da se predlogom sporazuma stvaraju uslovi da se na duži rok "konačno reši pitanje svake vrste pritisaka na birače", koji su direktno vezani za izborne procese.

Kako kažu, potrebno je posebno razraditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << metodologiju praćenja pritisaka na birače, pripadnike socijalno ugroženih grupa, sve Rome i Romkinje.

"Za budućnost demokratije ovo je veoma bitno jer se radi o 15 odsto ukupnog biračkog tela, koje je decenijama izloženo pritisku tako što se koristi njihov težak socijalni položaj", stoji u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.