Romić i Radonjić u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2017, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romić i Radonjić u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor

Apelacioni sud pravosnažno je odlučio da dvojici optuženih za ubistvo Slavka Čurvije, bivšim funkcionerima Državne bezbednosti Milanu Radonjiću i Ratku Romiću bude ukinut sudski pritvor tako da oni ostaju u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor, rečeno je danas agenciji Beta u tom sudu.

Portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić je rekla da taj sud smatra da je prvostepeni sud pravilno zaključio da trajanje pritvora prema Radonjiću i Romiću više nije neophodno i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će se nesmetano vođenje krivičnog postupka obezbediti i blažom merom, odnosno kućnim pritvorom.

Specijalni sud je 6. jula doneo rešenje kojim je posle tri i po godine ukinuo zatrvorski pritvor Radonjiću i Romiću, optuženim za krivično delo teško ubistvo tako da su njih dvojica prebačeni u kućni pritvor uz elektronoski nadzor.

Na to rešenje je Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo žalbu, koja je pravosnažnom odlukom Apelacionog suda odbijena.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su i bivši načelnik resora BD Radomir Marković i pripadnik DB Miroslav Kurak, koji je bekstvu.

Ćuruvija je ubijen 11. avgusta 1999. godine u Svetogorskoj ulici u Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Optuženi i njihovi advokati su na prethodnim ročištima odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radonjić i Romić u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2017

Apelacioni sud pravosnažno je odlučio da dvojici optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije, bivšim funkcionerima Državne bezbednosti Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, bude ukinut sudski pritvor tako da oni ostaju u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor, rečeno je agenciji Beta u tom sudu...Portparolka...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.