Romi ne zaslužuju nedolično ponašanje prema njima

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2013, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Romi ne zaslužuju nedolično ponašanje prema njima"

Predsednik Svetskog parlamenta Roma Dragoljub Acković osudio je napade na Rome, motivisane time što Romi navodno kradu decu, i zatražio nultu toleranciju za takve napade.

Etnička distanca između Roma i drugih naroda naglo se povećava: Acković

"Mi, članovi Svetskog parlamenta Roma, primećujemo da učestali huliganski napadi na pripadnike ovoga naroda u raznim evropskim i drugim zemljama, a u novije vreme i u Srbiji, "ukazuju da se etnička distanca između Roma >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i drugih naroda naglo povećava", naveo je Acković u saopštenju.

 

Acković je, povodom pokušaja grupe skinheda da u Novom Sadu otmu dvogodišnje dete jer je bilo "svetlije puti od oca", istakao da bi o uzrocima takvog ponašanja prema Romima odgovor trebalo da daju nadležni organi i institucije.

 

Misteriozna devojčica plaćena 1.000 €?

"Mere koje bi trebalo da preduzmu morale bi da se prema ovakvim pojavama odnose sa nultnom tolerancijom", naveo je Acković, koji je u ime Svetskog parlamenta Roma izrazio najoštriji protest i osudu nedoličnog ponašanje prema Romima, u bilo kom delu sveta, jer oni to nikako ne zaslužuju, kaže se u saopštenju predsednika Svetskog parlamenta Roma Dragoljuba Ackovića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.