Romeo i Julija u Starom gradu: Osnovci recitovali Šekspira

Izvor: Blic, 08.Apr.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romeo i Julija u "Starom gradu": Osnovci recitovali Šekspira

Danas je u OŠ "Stari grad" u Beogradu održana manifestacija Dani Šekspira, povodom obeležavanja 400 godina od smrti velikog dramskog pisca i pesnika Engleske.

Pod sloganom "Ceo svet - jedna pozornica", OŠ "Stari grad" otvorila je vrata brojnim zvanicama, prijateljima škole, kao što su predstavnici brojnih društveno-kulturnih ustanova, ambasada, verskih zajednica i nacionalnih manjina, pokazavši im znanje učenika o Šekspirovom životu i stvaralaštvu kroz kviz.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Svaki od pet timova nosio je naziv najpoznatijih dela pisca, ujedno pokazavši izuzetno znanje engleskog jezika i istorije Velike Britanije kroz tri nivoa takmičenja.

U okviru manifestacije, đaci su prezentovali projekte, likovne radove i makete koji su izloženi kao najbolji u galeriji radova na sajtu Šekspirove fondacije iz Stratforda, a u isto vreme u holu škole su organizovane kreativne radionice gde su se budući prvaci upoznali sa školom koja ih ove godine očekuje otvorenog srca.

Inače, osnovna škola "Stari grad" je jedina državna škola u Srbiji koja učestvuje u projektu  "Shakespeare Week" (Nedelja Šekspira), pod pokroviteljstvom Šekspirove fondacije iz Stradforda, a ove godine slavi 55 godina uspešnog rada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.