Rolovano svinjsko meso sa šunkom i sirom

Izvor: Telegraf.rs, 11.Apr.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolovano svinjsko meso sa šunkom i sirom

Sastojci:

- 2 kg svinjske polutke

- 100 g šunke

- 100 g sira (gauda, edamer)

- 2 kašike senfa

- malo rendanog parmezana

- so, biber

- ulje

Priprema:

Polutku posoliti i pobiberiti. Premazati unutrašnju stranu senfom. Iseći sir i šunku na listove. Preko senfom premazane polutke staviti parmezan, a onda poređati listove šunke, pa preko toga listove sira. Urolati to polako pazeći da listovi sira >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i šunke ne ispadnu, a onda uvezati meso u rolat da se ne bi raspalo tokom pečenja. Urolano i uvezano meso još malo posoliti, pa pouljiti i umotati u aluminijumsku foliju. Peći na temperaturi od oko 180°C.

Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se malo zapeče i spolja. Ostaviti meso da se dobro ohladi, a zatim ga iseći. Služiti hladno uz neku salatu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.