Izvor: Telegraf.rs, 14.Nov.2016, 22:33 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Rolat s džemom od jagode i slatkom pavlakom
- 5 jaja
- 150g šećera
- 120g oštrog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 4 kašike tople vode
- 60 ml ulja
- 3 kašike džema od jagode
- ulupana slatka pavlaka ili čvrst šlag
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izlupajte belanca u čvrst sneg, a poosebno izmešajte žumanca, šećer, vodu i ulje. Izmešajte brašno i prašak za pecivo pa ga dodajte žumancima - i tu smesu umešajte ručno u belanca. Ispajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u pleh obložen papirom za pečenje pa pecite oko 20 minuta.
Izvadite gotov rolat i odmah ga, dok je vruć, zarolajte u krpu posutu šećerom. Kada se testo ohladi, odmotajte ga, namažite džem od jagode i šlag ili pavlaku - pa ponovno zamotajte i ohladite.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Jesenji mafini s bundevom
Izvor: Telegraf.rs, 14.Nov.2016
Ispecite manju bundevu (najbolje Anđelika) pa napravite pire - potrebno je 300g pirea. Pripremite:..- 240 g brašna..- 1/2 kašičice soli..- 1/2 kašičice praška za pecivo..- kašičica sode bikarbone..- kašičica cimeta u prahu..- kašičica muskatnog oraščića..- 250 g smeđeg šećera..-...
Aromatična grickalica: posni keks sa džemom
Izvor: Telegraf.rs, 14.Nov.2016
Potreban materijal:..125g maslaca..100g šećera..60ml soka od pomorandže..1 kašičica arome vanila..1 kašičica praška za pecivo..10g vanilin šećera..300g brašna..džem po želji – npr. šljiva..Priprema:..U multipraktik staviti maslac sobne temperature, šećer i vanilin šećer, pa nastavkom...