Izvor: Danas, 29.Okt.2014, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za reprogram duga za vodu produžen do 31. decembra

Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ saopštilo je da će rok za reprogram duga za vodu biti produžen do 31. decembra. Reprogram obuhvata sva fizička lica koja imaju dugovanje za komunalne usluge prema tom preduzeću, zaključno sa aprilom 2014. godine, i sva lica koja su potpisala protokol ili ugovor o otplati duga na rate u prethodnom periodu.

Korisnici koji žele da pristupe reprogramu mogu izabrati način i period otplate u zavisnosti od visine >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << duga. Za plaćanje duga u celosti, vrši se otpis 15 odsto duga, za plaćanje na tri rate 12 odsto, na šest rata 10 odsto duga, na 12 rata 5 odsto, a za plaćanje na više od 12 mesečnih rata nije predviđen otpis duga. Dugovanje od 100.000 dinara moguće je platiti maksimalno na 24 mesečne rate, dug od 100.000 do 200.000 dinara na 36 mesečnih rata, a za dug viši od 200.000 dinara maksimalan broj rata je 60.

Kako bi pristupili reprogramu, dužnici moraju izmiriti sva dugovanja nastala nakon 30. aprila i o tome dostaviti dokaz Službi naplate BKV. Tokom reprograma obračun kamate miruje, a sa korisnicima koji ne izmire dve mesečne rate ugovor se raskida.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ će u narednom periodu dnevno obaveštavati sudove i kancelarije profesionalnih izvršitelja, o potpisanim ugovorima, odnosno protokolima. Svi zainteresovani za reprogram duga trebalo bi da podnesu zahtev, čiji obrazac mogu preuzeti sa sajta ovog preduzeća ili lično u nekom od korisničkih centara, nakon čega će biti obavešteni kada da dođu u Službu naplate BKV, gde mogu usaglasiti dug i potpisati ugovor.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.