Rok za prijavu godišnjeg poreza na dohodak ističe sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za prijavu godišnjeg poreza na dohodak ističe sutra

Rok za prijavu godišnjeg poreza na dohodak građana ističe sutra, podseća Poreska uprava.

Kako navode u saopštenju, obveznici godišnjeg poreza na dohodak su građani koji su u 2017. godini ostvarili dohodak veći od trostrukog iznosa prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Srbiji prošle godine.

Prijava se odnosi na fizička lica koji su rezidenti, odnosno državljani, za dohodak ostvaren na teritoriji Republike Srbije i u drugoj državi, kao i na nerezidente >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za dohodak ostvaren na teritoriji naše zemlje.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna godišnja zarada po zaposlenom u Srbiji isplaćena u 2017. godini iznosila je 791.712 dinara.

Kako objašnjavaju poreznici, neoporezivi iznos dohotka za prošlu godinu od 2.375.136 dinara predstavlja trostruki iznos prosečne godišnje zarade po zaposlenom koji je isplaćen protekle godine.

Poreska prijava za godišnji porez na dohodak građana može se podneti u papirnom i elektronskom obliku na obrascu PPDG-2R a može se preuzeti sa internet prezentacije Poreske uprave Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas ističe rok za prijavu godišnjeg poreza na dohodak

Izvor: Blic, 15.Maj.2018, 08:31

Rok za prijavu godišnjeg poreza na dohodak građana ističe danas.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.