Izvor: Press, 22.Avg.2018, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za plato na Slaviji curi: "Nadam se da ta firma neće raditi u BG"

Rok za završetak radova na platou na Slaviji je 31. avgust i on neće biti ponovo produžen izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Foto:Thinkstock



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kako je rekao, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izvođač ne bude zavšio do tada, biće mu naplaćena bankarska garancija.
Vesić je podsetio da je plato trebalo da bude završen do 8. avgusta, što se nije desilo, pa je nadzor dao novi rok - do 31. avgusta, koji više neće biti produžavan. Dodao je da je takvo kašnjenje radova nedopustivo. 

"Iščekujem da vidim da li će i kako to biti završeno do 31. avgusta. Čekamo da vidimo šta će se desiti, a pošto neće dobiti priduženje troka, zna se kakve su posledice ugovora. Da sam se ja pitao, odavno bih im naplatio bankarsku garanciju, ali to nije u mojoj nadležnosti i pošujem odluku Sekretarijata za investicije", rekao je Vesić. 

Inače, te radove izvodi kompanija MBA, za koju je Vesić rekao da je jedna od najgorih, sa kojim je grad imao probleme. Naveo je da Grad, po Zakonu o javnim nabavkama, mora da izabere najnižu ponudu, a da je ta kompanija dala najnižu cenu. Zato smatra da to treba promeini u Zakonu. 

"Nedopustivo je kašnjenje. Uvek je moguće da imate loše dane, nekih vanrednih okolnosti na gradilištu, ali je ovo kašnjenje nedopustivo. Nadam se da ta kompanija više ništa neće raditi u Beogradu, ali ne odlučujem ja o tome, zna se procedura", rekao je Vesić. 

Kako je rekao, da li zaslužujete da radite ili ne, pokazuje to kako radite, i tu nema nikakvog ličnog odnosa.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.