Rok za evidentiranje stvarnog vlasnika firmi u APR ističe u petak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2020, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok za evidentiranje stvarnog vlasnika firmi u APR ističe u petak

U petak 31. januara ističe rok za evidentiranje podataka o stvarnom vlasniku pravnih lica u Centralnoj evidenciji, objavila je Agencija za privredne registre (APR).

Obaveza evidentiranja nastala je izmenama i dopuna Zakona o centralnoj evidenciji, a protiv onih koji ne dostave u datom roku podatke o stvarnih vlasnicima APR će podnositi zahteve za pokretanje prekršajnog postupka.

Već od februara APR, će prekršajne prijave podnositi i protiv novoosnovanih pravnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lica i njihovih zastupnika ako u roku od 15 dana od osnivanja ne evidentiraju stvarne vlasnike.

Raspon novčane kazne za ovu vrstu prekršaja je od 500.000 dinara do 2.000.000 dinara za pravna lica, dok je za odgovorno lice predviđena kazna od 50.000 dinara do 150.000 dinara, upozorilo je Ministarstvo privrede.

Podaci o stvarnim vlasnicima podnose se elektronski, a obavezni da prijave podatke su zastupnici privrednih društava i društava u likvidaciji, zadruga, ogranaka stranih privrednih društava, udruženja i poslovnih udruženja, fondacija, zadužbina, ustanova i stranih predstavništava privrednih društava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kazne do dva miliona dinara: U petak ističe rok za evidentiranje stvarnog vlasnika firmi

Izvor: B92, 27.Jan.2020

Beograd -- U petak 31. januara ističe rok za evidentiranje podataka o stvarnom vlasniku pravnih lica u Centralnoj evidenciji...Obaveza evidentiranja nastala je izmenama i dopuna Zakona o centralnoj evidenciji, a protiv onih koji ne dostave u datom roku podatke o stvarnih vlasnicima, Agencija za privredne...

Nastavak na B92...

Rok za evidentiranje stvarnog vlasnika u APR-u ističe u petak

Izvor: Kamatica.com, 27.Jan.2020

U petak 31. januara ističe rok za evidentiranje podataka o stvarnom vlasniku pravnih lica u Centralnoj evidenciji, objavila je Agencija za privredne registre (APR)..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.