Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojters: Najvažniji izbori

London -- Srbija će u nedelju glasati na najvažnijim izborima od pada režima Slobodana Miloševića, ocenjuje agencija Rojters.

Analizirajući parlamentarne izbore u Srbiji zakazane za 21. januar, agencija navodi da će ovim izborima Srbija pokušati da pronađe sopstveni politički identitet u Evropi, šest godina posle trijumfa nad nacionalistima i da je pred biračima u Srbiji sada izbor: pristupanje modernoj Evropi pod njenim uslovima ili da nastavi sama.

Ta agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodaje da se Demokratska stranka, prema istraživanjima, visoko kotira, zajedno sa ultranacionalističkom Srpskom radikalnom strankom.

U tekstu se podseća da se premijer Srbije i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica trudi da, u susret 21. januaru, ostavi otvorenim sve mogućnosti.

Koštunica, piše Rojters, nije želeo da isključi mogućnost koalicije sa nacionalistima, ali je takođe bio pazljiv da ne poruši mostove ka demokratskim snagama.

Opširnija analiza, koju prenosi agencija Beta, u odeljku Mišljenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.