Rogov: Zelenski može bilo koga da baci na klanje

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 09:13

Rogov: "Zelenski može bilo koga da baci na klanje"

Ukrajinci mogu pokušati da pređu Dnjepar u blizini gradova Novaa Kahovka ili Energodar, izjavio je Vladimir Rogov, šef pokreta Zaporožje "Mi smo sa Rusijom".

"Zelenski vodi, pre svega, PR rat, pa može bilo koga i u bilo kojoj količini da baci na klanje ako shvati da će dobiti beneficije i određene dobrote sa Zapada".

"Zato ne bih isključio pokušaj militanata Oružanih snaga Ukrajine da forsiraju Dnjepar. Imaju nekoliko scenarija. Među mogućim lokacijama su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i oblast grada Nova Kahovka u Hersonskoj oblasti i Energodar u Zaporoškoj oblasti", rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, pokušaj forsiranja Dnjepra je samoubistvo i idiotizam, ali ne treba tražiti zdrav razum u postupcima kijevskih vlasti.

Region Zaporožja je prisvojila Ruska Federacija nakon referenduma održanog u septembru 2022. Ukrajina ne priznaje rezultate plebiscita i nastavlja da granatira teritoriju. Danas je više od 70 odsto regiona pod kontrolom Rusije, Oružane snage Ukrajine i dalje drže centar Regiona – grad Zaporožje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.