Ni od jedne vlasti nisam dobio nikakvo priznanje

Izvor: B92, 20.Dec.2018, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ni od jedne vlasti nisam dobio nikakvo priznanje"

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti u oproštajnom intervjuu na funkciji osvrnuo se na prethodnih 14 godina.

Šabić je za Nedeljnik govorio i o budućnosti

"Penziju još nisam stekao, moram da radim. Dakle, nakon prestanka mandata, prva stvar kojom ću morati da se pozabavim biće obezbeđivanje uslova za obavljanje privatnog pravničkog posla. A ako pod "bavljenjem politikom" podrazumevate pravo, mislim i građansku dužnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da rečju, tekstom ili gestom pokažete da vam se ne sviđa to što neko krši Ustav ili zakone, ili što država ne reaguje na korupciju, toga se naravno neću odreći. Ali ne mislim da mi je za to potrebno osnivanje nove političke stranke, pokreta ili, kao što neki dan čuh, preuzimanje liderske uloge u opoziciji, kao što to "kompetentno" kalkulišu "analitičari" i "stručnjaci", konstatovao je Rodoljub Šabić, u svom poslednjem intervjuu kao poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti

"Ni sa jednom vladom nije bilo lako. Ali sa aktuelnom saradnja je svakako najlošija. Kad kažem aktuelnom, mislim na nekoliko vlada, na sve koje su se zasnivale na izbornim pobedama SNS-a od 2012. Dobio sam brojne ugledne i prestižne nagrade, ali kao najveću potvrdu nezavisnosti doživljavam činjenicu da ni od jedne vlasti u proteklih 14 godina nisam dobio nikakvo priznanje", navodi Šabić.

Poverenik je naveo da nije njegovo da kandiduje "naslednika".

"To pitanje nije lična stvar poverenika, već pitanje od opšteg značaja. Ono što mogu da 'kandidujem' - to su kriterijumi za izbor", rekao je Šabić u velikom intervjuu objavljenom u novom broju Nedeljnika.

U novom Nedeljniku čitajte još:

- Uvodnik Veljka Lalića: Bečki valcer

- Pokušaj ubistva novinara Milana Jovanovića

- Nenad Cekić: Kako su zaista deljene nacionalne frekvencije

- Kolumna Ljiljane Smajlović: Odučite

- Protesti u Beogradu: Nedostaju zahtevi i lider

- Kolumna Mihaila Medenice: Pravi izveštaj sa protesta u subotu

- Kosovo: Od "vojske" do Saveta bezbednosti

- Analiza Zorana Panovića: Lučani kao mutirani Voždovac

- Razgovori s akademicima: Branislav Jelenković

- Spoljnopolitička analiza Željka Pantelića: Kina protiv Amerike, Huawei protiv Epla

- Demonstracije protiv Orbana: Ko neće strance, radiće za strance

- Intervju: Toni Džordan, tvorac serija "Besa" i "Life on Mars"

- Čiji je Karađorđevića Beli dvor?

- Aleksandar Apostolovski: Kako sam ostavio pušenje

- Suicid: Dokad ćemo samoubistva da "rešavamo" bensedinom?

- Vršnjačko nasilje: Kako atmosfera u društvu (ne) pomaže

- Intervju: Nikola Čuturilo Čutura

- Kolumna pisca Nikole Malovića

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šabić: Ne osnivam stranku, ali se ni ne odričem politike

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2018

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je da po isteku mandata neće osnivati stranku, ni pokret, ali da se neće odreći politike kao građanin, jer ima pravo i dužnost da ukaže kad neko krši Ustav ili zakone..."Ako pod bavljenjem politikom podrazumevate pravo, mislim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.