Rođendan Novog Sada, uručena Februarska nagrada

Izvor: RTS, 01.Feb.2020, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođendan Novog Sada, uručena Februarska nagrada

Novi Sad obeležava Dan grada, kada je pre 272 godine proglašen slobodnim kraljevskim gradom u okviru Austrougarskog carstva. U Srpskom narodnom pozorištu na svečanoj akademiji prestižna Februarska nagrada dodeljena je Jolandi Korori, predsednici NURDOR-a.
U Srpskom narodnom pozorištu dodeljena je prestižna Februarska nagrada - priznanje koje se dodeljuje istaknutim građanima Novog Sada. Bira je Skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grada koja je jednoglasno odlučila da to bude Joland Korora, predsednica NURDOR-a, za sve što je ovo udruženje postiglo tokom više od deset godina postojanja. 

Gradinačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao za RTS da je na svečanoj akademiji bilo vrlo emotivno.
"Mislim da su odbornici doneli pravu odluku - da gospođa Korora zaslužuje za višedecenijski rad i borbu i pomoć porodicama čija su deca obolela od najtežih oboljenja", kaže gradonačelnik.
Kaže da se radi o osobi koja nije svaki dan prisutna u medijima i da je pokazano da Novi Sad prepoznaje ljude koji su vredni i cenjeni i pomažu drugima.
"Ponosan sam što grad ima ovakve sugrađane kao što je gospođa Korora", rekao je Vučević.
Novi Sad je prošle godine omladinska prestonica Evrope, sledeće godine evropska prestonica kulture, od početka godine besplatni su vrtići, grad je zeleniji.
Vučević kaže da je Dan grada prilika da se podsetimo i šta je pred nama, a ne samo šta smo uradili. 
"Dosta je urađenio na raznim poljima, nova infrastruktura, pre svega komunalna, novi putevi, bulevari, priprema projekata za nove mostove, fokusiramo se na izgradnju podzemnih garaža u gradu i rekonstrukciju Spensa, plus nova obdaništa i škole", kaže Vučević.
Pre svečane akademije, održana je svečanost u Skupštini Grada gde su došli gosti iz 18 gradova prijatelja i pobratima Novog Sada.
Pre toga, gradonačelnik je posetio porodilište u Novom Sadu i prvoj bebi koja je rođena na današnji dan poklonio novčanu nagradu od 200.000 dinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.