Izvor: Blic, 01.Sep.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođaci stradali u požaru

Teslić - Dve osobe ugušile su se u požaru koji je u nedelju naveče izbio u kući Ankice Stokić (61) u teslićkom selu Parlozi, koje se nalazi u podnožju planinskog prevoja Borja, pokazali su prvi rezultati policijske istrage.



Kako saznajemo, nakon dolaska policije, u kući su pronađena tela Ankice i njenog rođaka Živka Stokića (36), koji je živeo kod nje nakon što je u aprilu ove godine u požaru izgorela i njegova kuća.

U CJB Doboj juče smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saznali da je policiji slučaj prijavio meštanin Miroslav Stokić, koji je na prozorima kuće primetio garež. Posle toga je provaljeno u kuću, gde je nađeno Ankicino nagorelo telo, a naknadno nedaleko od nje i leš muškarca za kojeg je utvrđeno da je njen rođak Živko.

Pretpostavlja se da su se oni ugušili u dimu jer tela nisu potpuno izgorela, ali tačan uzrok izbijanja vatre u kući Stokićeve do zaključenja ovog broja nije bio utvrđen.

Kuća nije izgorela, uništen je samo deo nameštaja, a uviđajem je utvrđeno da je i vatra planula sa ležaja, kažu izvori bliski istrazi. Prema njihovim rečima, velika je mogućnost da je vatra izazvana zbog neugašene cigarete.

Većina žitelja sela juče nam je kazala da je Živko bio osoba sklona alkoholu i da je imao određene mentalne probleme. Slučajno ili ne, na gotovo isti način i Živkova kuća u Parlozima izgorela je u aprilu ove godine, a od nje su nakon požara ostali samo zidovi.

Iz policije nam je juče potvrđeno da će više informacija o ovom slučaju biti poznato po okončanju istrage.

„Ovo je velika tragedija da bi se spekulisalo, zato je najbolje da sačekamo dokaze”, kazala je portparolka dobojske policije Ljerka Stanimirović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.