Izvor: B92, 11.Dec.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji sumnjiče učitelja za blud

Beograd -- Opštinsko javno tužilaštvo u Ćupriji podiglo je optužni predlog protiv pedagoga zbog protivprirodnog bluda, piše Politika.

Roditelji sedam devojčica, koji su decembra prošle godine protiv učitelja Petra R. (61) iz OŠ "Vuk Karadžić" u Potočcu, kod Paraćina, podneli prijavu za seksualno zlostavljanje, uporno traže njegovu suspenziju.

Oni kažu da na taj način žele da svoju decu zaštite od novih trauma i učitelja koji ih je, kako su deca rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policiji, istražnom sudiji i psiholozima, "držao na krilu, pipkao za grudi i genitalije, a kažnjavao ih lupkanjem po zadnjici”.

Roditelji kažu i da su se za pomoć obratili prosvetnom inspektoru Radomiru Živkoviću i v. d. direktora škole Danijelu Miletiću.

"Tražili smo da učitelj bude udaljen sa nastave, što zahtevamo već godinu dana. Nažalost, naša deca su i dalje svakodnevno prinuđena da viđaju učitelja. Doduše, on je premešten u područno odeljenje ove škole u selu Svojnovu, ali redovno dolazi u matičnu školu. Njegova supruga je takođe prosvetni radnik ove škole i čak preti našoj deci”, tvrde roditelji.

Prijavu protiv učitelja tadašnjoj direktorki Suzani Mladenović, podsetimo, podneli su roditelji Saša A., Nebojša A., Dejan D., Dejan M., Snežana M., Danica I. i Vojkan K.

Direktorka je slučaj prijavila policiji, ona je prijavu prosledila Opštinskom javnom tužilaštvu u Paraćinu.

Međutim, na osnovu učiteljevog psihičkog veštačenja tokom istrage Tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu kao neosnovanu, piše list.

"Direktorka je suspendovala učitelja, ali je on ubrzo vraćen u školu, jer je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu. Mi roditelji pitamo zašto škola protiv njega nije sprovela disciplinski postupak”, kaže Vojkan K.

Roditelj Dejan J. navodi da oni ne traže unapred kaznu za učitelja, već žele da pravda bude zadovoljena i da se dokaže da li je ili ne on učinio delo za koje se tereti.

Nakon žalbe roditelja Ministarstvu prosvete i zahteva za izuzimanjem paraćinskog tužilaštva, a posle nove istrage, Opštinsko javno tužilaštvo u Ćupriji podiglo je optužni predlog protiv učitelja zbog protivprirodnog bluda.

"Ne želim ništa da komentarišem. Kada bude vreme, daću svoj sud o ovom slučaju. Jednostavno, ćutnjom želim da zaštitim školu da se priča o tome povlači po novinama”, kaže za Politiku v. d. direktora Danijel Miletić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.