Roditelji Džihadi Džeka: Hteli smo da šaljemo pare

Izvor: B92, 07.Feb.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji Džihadi Džeka: Hteli smo da šaljemo pare

Roditelji prvog belca iz Velike Britanije koji se pridružio ID, džihadiste Džeka Letsa uhapšeni su pošto je policija otkrila plan da sinu pošalju novac u Irak.

Lets je rođen i odrastao u hrišćanskoj porodici, ali je sa osamnaest godina pod izgovorom da ide da studira, napustio dom i otišao u Irak i priključio se takozvanoj Islamskoj državi.

Ime je promenio u Ibrahim, oženio je Iračanku i dobio dete. Mediju su Letsa prozvali "Džihadi Džek".

Njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << roditelji, Sali i Džon, po prvi put su govorili za medije i za "Kanal 4" su izjavili da su u stanju šoka od trenutka kada su saznali gde im se nalazi sin, a sada su ljuti na engleske vlasti koje im ne dopuštaju da Džeku pošalju novac u Irak.

"Meni je to neverovatno. Ne daju nam da mu pomognemo, da mu pošaljemo koju funtu. Ne razumem kako ne shvataju da ćemo pokušati da ga izbavimo iz tog pakla", rekao je Džon koji je dodao da Džek ima opsesivno-kompulzivni poremećaj.

"Ne znamo gde je tačno, ali znamo da ima problema s vidom, a ja samo želim da mu pošalj novac da kupi nove naočare. Jadnik ništa ne vidi, a koji roditelj bi odbio da pomogne svom detetu?", rekla je Džekova majka.

"Bojimo se da neće iz tog pakla izaći živ. To je najgori osećaj na svetu", priznaju roditelji Džeka..

"Totalno smo bespomoćni. Naše dete je tamo, a niko mu ne želi pomoći. Šalje nam poruke da je gladan, da mu je gadno i da ništa ne vidi. Jednostavno, ne razumem zašto nam ne daju da mu pomognemo",rekla je Sali koja je uverena da Jack na Bliskom istoku nikome nije naudio.

"Pokažite mi neki dokaz da je nešto ružno uradio i ja ću prva priznati da je Džek terorista. Ne samo to, prva ću priznati i prva ću ga prijaviti", dodala je ona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RODITELJI DŽIHAD DŽEKA BESNI NA BRITANSKU VLAST: Ne daju nam da mu pošaljemo novac za nove naočare

Izvor: Kurir, 07.Feb.2016

Roditelji engleskog džihadiste Džeka Letsa uhapšeni su pošto je policija otkrila njihov plan da pošalju novac svom sinu koji se bori za ISIS u Iraku...Lets je čistokrvni Englez, odrastao u hrišćanskoj porodici, ali kada je napunio 18 godina poslao je poruku svojim roditeljima da ide na studije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.