Rodila blizance nakon veštačke oplodnje 13 godina starom spermom

Izvor: Blic, 11.Nov.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodila blizance nakon veštačke oplodnje 13 godina starom spermom

Žena sa Tajvana rodila je zdrave blizance, nakon što je veštački oplođena spermom starom 13 godina. Donator je njen muž, koji je nakon lečenja raka testisa ostao sterilan, javio je Rojters.



Otac dečaka Čen imao je 23 godine kada je saznao da ima rak testisa. Lekari sum u tada rekli bi mogao postati sterilan nakon hemoterapije.

Čen (36), sada je dobrog zdravlja, ali je nakon lečenja ipak ostao sterilan. Njegova žena začela je blizance veštačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << putem, a porođaj je izvršen nakon 37 nedelja trudnoće.

"Nikada pre na Tajvanu nismo imali slučaj da je prošlo toliko vremena od zamrzavanja sperme do oplodnje," izjavio je izvor sa medicinskog univerziteta u Taipeiju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.