Rodiću produžen pritvor za još mesec dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2010, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodiću produžen pritvor za još mesec dana

BEOGRAD - Vlasniku više beogradskih listova Radosavu Rodiću produžen je pritvor za još mesec dana, izjavila je danas Tanjugu portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić.

Ona je precizirala da je Rodiću pritvor produžen rešenjem Apelacionog suda u Beogradu, po kom mu pritvor može trajati do još 30 dana.

Pokretač dnevnih novina "Glas javnosti" i "Kurir" i nedeljnika "Grom" i "Stil" uhapšen je 27. oktobra zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj na štetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslovnih banaka.

On je osumnjičen da je zajedno sa saradnicima lažnom dokumentacijom podigao kredit od Komercijalne banke u iznosu od oko 22 miliona dinara.

Tužilaštvo tereti Rodića da je upotrebom lažne dokumentacije podignut kredit od Komercijalne banke koji kasnije nije vraćen i za koji je banka oštećena.

Pored toga Rodić je osumnjičen da je kao vlasnik više firmi utajio porez u iznosu od 203 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.