Rod kukuruza manji za trećinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2011, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rod kukuruza manji za trećinu

NOVI SAD -

Berba ranih hibrida kukuruza u Srbiji već je počela, a ukupan rod te žitarice ove godine će zbog suše biti za oko trećinu manji od lanjskog, izjavio je danas Tanjugu Đorđe Jocković, upravnik odeljenja za kukuruz pri novosadskom Institutu za ratarstvo i povrtarstvo.

"Prinosi su upravo takvi kakve očekujemo, oko šest do osam tona po hektaru, ali to je tek početak", kazao je Jocković, i naglasio da ostaje pri svojoj ranije iznetoj proceni da će se ovogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prosečan prinos kukuruza na ukupno 1,3 miliona hektara kretati između četiri i 4,5 tone po hektaru.

Jocković je podsetio da je prosečan prinos kukuruza prošle godine bio oko šest tona po hektaru, i ocenio da će ove godine biti ubrano bar oko 30 odsto manje kukuruza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rod kukuruza manji za trećinu

Izvor: Blic, 09.Sep.2011

Berba ranih hibrida kukuruza u Srbiji već je počela, a ukupan rod te žitarice ove godine će zbog suše biti za oko trećinu manji od lanjskog, izjavio je danas Tanjugu Đordje Jocković , upravnik odeljenja za kukuruz pri novosadskom Institutu za ratarstvo i povrtarstvo..."Prinosi su upravo takvi...

Nastavak na Blic...

Jocković: Rod kukuruza manji za trećinu

Izvor: Economy.rs, 09.Sep.2011

Berba ranih hibrida kukuruza u Srbiji već je počela, a ukupan rod te žitarice ove godine će zbog suše biti za oko trećinu manji od lanjskog, izjavio je danas Tanjugu Ðorđe Jocković , upravnik odeljenja za kukuruz pri novosadskom Institutu za ratarstvo i povrtarstvo.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.