Rod Blagojević čeka odluku na žalbu

Izvor: B92, 13.Dec.2013, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rod Blagojević čeka odluku na žalbu

Čikago -- Bivši guverner američke države Ilinois Rod Blagojević koji je u zatvoru zbog korupcije, danas će verovatno imati poslednju priliku da ga žalbeno veće oslobodi.

Blagojevićev advokat rekao je uoči ročišta u sudu u Čikagu da će odbrana zatražiti da se poništi presuda. Ukoliko tročlano sudsko veće ne bude želelo da poništi presudu, Blagojevićev tim se nada da će kazna biti ublažena.

Ukoliko tročlano sudsko veće ne bude želelo da poništi presudu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Blagojevićev tim se nada da će kazna biti ublažena. Blagojević je osuđen 2011. na 14 godina zatvora za korupciju, uključujući i pokušaj trgovine mestom u Senatu koje je ostalo upražnjeno pošto je Barak Obama postao predsednik SAD. Blagojevićeva kazna jedna je od najtežih kazni za korupciju u Ilinoisu, državi SAD sa istorijom korumpiranih političara. Uhapšen u decembru 2008, a sledećeg meseca smenjen je sa funkcije guverenera Ilinoisa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rod Blagojević pred žalbenim većem suda u Čikagu

Izvor: Blic, 13.Dec.2013

Bivši guverner američke države Ilinois Rod Blagojević, koji je u zatvoru zbog korupcije, danas će verovatno imati poslednju priliku da ga Žalbeno veće oslobodi...Rod Blagojević..Blagojevićev advokat je rekao uoči ročišta u sudu u Čikagu da će odbrana zatražiti da se poništi presuda. Ukoliko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.