Izvor: B92, 19.Sep.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roćen: Nagoveštaj boljih odnosa

Beograd -- Šef crnogorske diplomatije Milan Roćen izjavio da je agreman Beograda za novog ambasadora Igora Jovovića nagoveštaj kvalitetnijih i sadržajnijih odnosa.

On je za "Večernje novosti" rekao i da to predstavlja doprinos jačanju regionalne stabilnosti i još jednu preporuku za brži put do zajedničkog evropskog cilja. Roćen je odnose Srbije i Crne Gore ocenio boljim nego što to izgleda na političkoj površini i naveo da su ti odnosi "uvek bratski" i kada se "slažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kada se ne slažemo oko nekih pitanja".

Roćen je dodao i da ne veruje da je zvanični Beograd promenio stav u odnosu na crnogorsko priznanje kosovske nezavisnosti, ali je dodao da i u Podgorici i u Beogradu, sa punom političkom zrelošću i odgovornošću, postoji razumevanje da na međunarodne odnose ne možemo gledati samo kroz "kosovsku prizmu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.