Robot Titan plesao u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robot Titan plesao u Beogradu

Robot Titan, gost Digitalnog samita zapadnog Balkana koji se održava u Beogradu, oduševio je danas učesnike iz zemlje i sveta performansom, plesom uz čuvene svetske hitove.

Titan je uz brojne poznate pesme, poput "Lady in red" izvođača Krisa De Burga, kao i Sinatrinog hita "My Way" iz 1967. godine plesao okružen oduševljenim gostima Samita koji su ga snimali i fotografisali.

Ovaj mehanički džin "šeste" generacije viši od dva metra, obraćao se publici u centralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << holu Palate Srbije, "stepovao" u ritmu poznatih muzičkih numera, i na kraju izvođenja Sinatrinog hita se - isključio, nakon čega je usledio gromoglasan aplauz. Titan je, inače, performer koji nastupa na brojnim svetskim manifestacijama još od 2004. godine kada se prvi put pojavio u javnosti.

Nastao je u "laboratoriji" britanske kompanije Cyberstein Robots, a danas nastupa širom sveta na koncerima sa čuvenim izvođačima kao što je pop pevačica Rijana, a učestvovao je i u engleskom izdanju "Velikog brata".

Tanjug je pitao tim iz kompanije Cyberstein Robots, koji brine o Titanu, "ko je, ili šta je Titan?", a Robert Bovman, član tima, kaže:

"Titan je u suštini jedno veliko dete", kaže Bovman.

Iako je robot već punoletan, navodi, nije baš još u potpunosti odrastao.

A koliko je Titan dobar plesač najbolje pokazuje to da ples koji vidi može da ponovi, odnosno, nauči, iako je pomalo nezgrapan i trapav, navodi Bovman.

Metju Mkena, koji takođe sa Titanom putuje svetom, kaže da je robot visok 2, 40 metara ali da s druge strane, Titan ne voli da priča o svojoj težini i da je osetljiv "na tu temu".

Titan i robot Sofija se nisu upoznali još uvek, nije bilo "dejta" kaže ovaj dvojac koji brine o Titanu, ali se nadaju da će on imati šansu da je upozna i proćaska sa njom.

Kada je završio sa današnjim performansima, Metju je Titana odvezao umornog da napuni baterije, a Tanjug je iskoristio priliku da postavi pitanje ovom dvometrašu, "da li je upoznao Sofiju i da li bi je izveo na večeru?"

"Znate šta, to je najinteresantnije pitanje koje sam čuo ceo dan" kaže Titan.

Zatim, morao je , navodi, da proveri svoju datoteku sa odgovorima.

"O, ne, spržen mi je hard drajv", rekao je Titan a zatim se vratio u svoje vozilo i otišao na zasluženi odmor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završen Digitalni samit, robot Sofija: Stvara se 'uzbudljiv' region

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019

Drugi Digitalni samit ekonomija Zapadnog Balkana, na kojem je tokom dva dana bilo oko 4.000 učesnika, 2.000 kompanija i 200 govornika iz zemlje i sveta, završen je u Beogradu, a glavni zaključak je da tehnologija može da poboljša živote svih i otvara nova radna mesta...Humanoidni robot Sofija,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.