Izvor: B92, 18.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robertson: Ne odlazimo sa Kosova

Generalni sekretar NATO Dzordz Robertson izjavio je u Tirani da, kako se izrazio, "ludorije" Beograda nece navesti alijansu da napusti Kosovo. Robertson je rekao da bi predsednik SRJ, Slobodan Milosevic, trebalo da sagleda sopstvena dela i "stete koje je naneo narodu bivse Jugoslavije, pre nego da napada NATO i UN". Generalni sekretar Zapadnog saveza istakao je da ce trupe Kfora "ostati na Kosovu sve dok budu ispunjavale svoju misiju".

Istovremeno je vrhovni komandant NATO-a snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Evropi americki general Vesli Klark izjavio da ce americke i trupe alijanse u Bosni i na Kosovu ostati verovatno sve dok je u Jugoslaviji na vlasti predsednik Slobodan Milosevic, javlja Rojters. Klark je istakao i da je kljucno da ekonomske mere protiv Jugoslavije budu usmerene tako da pogadjaju samo Milosevica i njegovu vlast, a ne obicne gradjane. "NATO nikada nije bio protiv Srba. Mi smo protiv Milosevica", rekao je Vesli Klark u komitetu za vojne poslove Predstavnickog doma americkog Kongresa. Clanovi tog tela su u raspravi izrazavali nezadovoljstvo zbog sporog razvoja dogadjaja na Kosovu i u Bosni, ali je Klark odbio da prezicira rok u kojem se moze ocekivati eventualno povlacenje trupa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.