Robert Mugabe proglašen nacionalnim herojem

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robert Mugabe proglašen nacionalnim herojem

harare -- Bivši predsednik Zimbabvea Robert Mugabe, koji je umro danas u 96. godini, proglašen je za "nacionalnog heroja", objavio je šef države Emerson Mnangagva.

Mnangagva je nasledio Mugabea na čelu zemlje posle izlaska vojske na ulice i protesta građana u novembru 2017. godine.

Zanu-PF, stranka na vlasti od 1980. godine, sastala se i dodelila mu status nacionalnog heroja koji uveliko zaslužuje, rekao je Emerson Mnangagva u televizijskom obraćanju u Harareu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je rekao da će zemlja biti u žalosti do Mugabeove sahrane, čiji datum još nije objavljen. Mugabe je umro u bolnici u Singapuru, gde se lečio od aprila.

Robert Mugabe, kontroverzni predsednik i nacionalni heroj oslobođenja Zimbabvea od kolonijalne vladavine, umro je danas u 96. godini.

Vladao je Zimbabveom 37 godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Robert Mugabe proglašen nacionalnim herojem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Sep.2019

Bivši predsednik Zimbabvea Robert Mugabe, koji je umro danas u 96. godini proglašen je za "nacionalnog heroja", objavio je šef države Emerson Mnangagva. Mnangagva je nasledio Mugabea na čelu zemlje posle izlaska vojske na ulice i protesta građana u novembru 2017. godine. Zanu-PF, stranka na vlasti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.