Roajal osudila seksizam u politici

Izvor: B92, 30.Maj.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roajal osudila seksizam u politici

Segolen Roajal, francuska ministarka ekologije i jedan od najmoćnijih političara u toj zemlji, osudila je "uporni seksizam" u politici.

Ona je međutim priznala da je situacija ipak bolja u odnosu na 80-te godine.Segolen Roajal, koja je 2007. godine bila kandidat za predsedničke izbore u Francuskoj, izjavila je u intervjuu za AP da je seksizam opao ali postoje "ostaci jer mnogi muškarci nesvesno misle da je vlast samo namenjena njima".

Francuska političarka je rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nema nijedan savet da da Hilari Klinton, kandidatkinji demokrata za predsedničke izbore u SAD 2016. godine, ocenjujući da ona ima "izvanredno političko iskustvo".

Segolen Roajal, koja je bila u dugogodišnjoj vezi s francuskim predsednikom Fransoaom Olandom s kojim ima četvoro dece, demantovala je glasine o ponovoj ljubavnoj aferi jer su sve više zajedno u javnosti.

Prema njenim rečima, u pitanju je "čista politička stvar" jer se francuske vlasti pripremaju za međunarodni skup o klimatskim promenama koji je zakazan krajem godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Roajal osudila seksizam u politici

Izvor: Akter, 30.Maj.2015

Francuska ministarka ekologije i jedan od najmoćnijih političara u toj zemlji, Segolen Roajal osudila je danas "uporni seksizam" u politici, priznajući da je situacija ipak bolja u odnosu na 80-te godine..Segolen Roajal, koja je 2007. godine bila kandidat za predsedničke izbore u Francuskoj, izjavila...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.