Rjabkov: F-16 će biti legitimna meta

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 23:53

Rjabkov: "F-16 će biti legitimna meta"

"Avioni F-16 biće legitimna meta za Rusiju kada ih Zapad isporuči Kijevu za borbu u zoni specijalne operacije".

To je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

"Više puta smo govorili da sva tehnika, svo naoružanje koje Kijev primenjuje u zoni specijalne vojne operacije i ne samo to, videli smo šta se desilo u Belgorodskoj oblasti, naravno, predstavljaju legitimnu metu“, rekao je Rjabkov, odgovarajući na pitanje Sputnjika da li će lovci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << F-16, kada budu isporučeni Kijevu, postati legitimna meta Rusije.

"Tvrdoglavost kojom naši protivnici idu dalje u pravcu sve veće eskalacije, čini mi se, nije samo jedan od glavnih problema današnjice, već verovatno najveća pretnja bezbednosti. Uključujući i njihovu sopstvenu bezbednost“, objasnio je ruski diplomata.

Ranije je list "Politiko", pozivajući se na izvor iz Pentagona, pisao da se američko Ministarstvo odbrane ne protivi mogućoj isporuci lovaca F-16 Ukrajini od strane drugih zemalja.

Istovremeno, prema navodima izvora, takva odluka o predaji lovaca još nije doneta, a Pentagon je više puta dovodio u pitanje potrebu Ukrajine za njima u trenutnoj fazi sukoba.

Ukrajina se, kako je objavio list, pozivajući se na savetnika ukrajinskog ministra odbrane Jurija Saka, nada da će od Zapada dobiti do 50 lovaca F-16, a ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski želi da tema borbenih aviona bude u centru pažnje na samitu G7 u Japanu i samitu NATO-a u Litvaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.