Riza Haljimi jedini hoće na izbore

Izvor: B92, 08.Feb.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riza Haljimi jedini hoće na izbore

Preševo -- Političke stranke Albanaca sa juga Srbije, osim Pokreta za demokratsko delovanje (PDD) odlučili su danas da bojkotuju vanredne parlamentarne izbore.

Predsednik opštinskog odbora Partiji za demokratsko delovanje (PDD) u Bujanovcu Šaipi Kamberi i lider Demokratske unije doline Skender Destani potvrdili su večeras Tanjugu da su se sve stranke Albanaca iz Preševa , Bujanovca i Medveđe, osim PDD odlučili da bojkotuju izbore.

"Ostale stranke su dolučili da bojktuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbore a PDD će konačnu odluku o tome doneti u ponedeljak, za kada je zakazana sednica najviših strančkih organa", rekao je Kemberi.

On je podsetio da je principijelni stav PDD, čiji je predsednik Riza Halimi od 2007. da "Albanci iz Preševske doline treba da se kroz institucije sistema bore za svoja prava".

Destani je rekao Tanjugu da su se Albanci odlučili, osim PDD za bojkot izbora "jer vlada niej uradila ništa na rešavanju problema Albanaca u Preševskoj dolini".

On je rekao i da je ta odluka doneta jer jedini predstavnik Albanaca u proteklom sazivu Skupštine SrbijeRiza Halimi nije moga da se izbori za prava Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Na području Medveđe, Preševa i Bujanovca deluje sedam poličkih stranaka koje okupljaju Albance s tog područja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odluka o izborima danas?

Izvor: juGmedia, 08.Feb.2014

BUJANOVAC/PREŠEVO – Predstavnici albanskih stranaka sa Juga Srbije nakon niza sastanaka nisu postigli dogovor o učešću na vanrednim izborima.Odluka se očekuje danas nakon sastanka koji u 15 sati počinje u Preševu.„Za sada ima dosta neslaganja stavova oko učešća na izborima, ali i oko izbora...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.